Dina rättigheter och skyldigheter

SWEDE STOPS har avtal med värdar på landsbygden som i anslutning till sina verksamheter bjuder in husbilsturister till en avgiftsfri övernattningsplats för en natt eller i max 24h. Längre tid avtalas i förväg direkt med värden.
 
Giltigt bevis på insidan av vindrutan och husbilsturistens identitet
För att skydda våra värdar från oönskade husbilsturister som inte har köpt guiden, är det viktigt att, på insidan av vindrutan, ha ett giltigt bevis med husbilens registreringsnummer. Detta försäkrar dem om att du har läst och accepterat dina rättigheter och skyldigheter.

Vid köpet av guiden registrerar SWEDE STOPS alltid husbilens regnr köparens e-postadress och telefonnummer. Vid köp online dessutom postadress.  Dataskyddsförordningen (GDPR) följs.
 
Inga avgifter, visa hänsyn
Anländ alltid före kvällningen, om det inte i guiden finns angivet en senare tid. Vissa värdar har grindar som stängs nattetid.

Om telefonsymbolen är RÖD, ring alltid innan (samma dag eller dagen före).

Parkera endast på anvisad plats.

Att parkera/övernatta hos en värd är inte camping, så använd inga förtält, picknickbord , hundtält, etc. Fråga värden först om lov.

Anländ inte med tomma vattentankar och fulla avfallstankar. Även om det står i guiden, kan värdarna inte alltid erbjuda dessa faciliteter.

 

Tänd aldrig eld eller grill, eller använd generatorer. Undvik störande ljud , och kom ihåg att du är gäst till familjen som bor och arbetar på platsen.Använd inte toaletter, vattenkranar eller avlopp utan värdens tillåtelse. Töm aldrig latrin i värdens WC. I guiden finns uppgifter om tömningsstationer.

Om du har små barn, kom ihåg att många av platserna inte är lekplatser. Var aktsam om värdens anläggningar. Det är ditt och barnets ansvar om det av vårdslöshet inträffar någon skada.

Husdjur skall hållas i koppel. I guiden finns angivet om husdjur är välkomna.

SWEDE STOPS – värdar tar ingen avgift för övernattningsplatsen och du kan inte förvänta dig samma service som på en campingplats.

Ibland, även om det står i guiden kan, på grund av en rad olika omständigheter, en värd inte ta emot besökare. Vänligen respektera detta.
SWEDE STOPS nätverket tillåter en maximal vistelse på 24 timmar. Längre tid avtalas i förväg med värden.
 
Viktigt
Kom ihåg att :
Presentera dig för din värd med hjälp av din guide, och säg adjö när du lämnar.
Kom ihåg att även om du inte är en betalande kund utan en gäst, ta dig tid att se vad din värd har till salu. Uppgifter om vad som erbjuds finns i guiden.
Smyg inte iväg: det finns inget krav på att handla.

 

SWEDE STOPS APP 2024

Du kan beställa via hemsidan, när som helst och från varsomhelst.

Vi skickar, direkt, aktiveringskod och vignette med mejl och SMS.

APP-en kostar 330 SEK.

Klicka på länken!

SWEDE STOPS APP 2024 ⋆

 

 

 

 

This will close in 17 seconds

Rulla till toppen