Vill du bli värd

HUSBILSTURISTER SÖKER FLER NÄRINGSIDKARE SOM BJUDER IN TILL AVGIFTSFRIA ÖVERNATTNINGAR

Nätverket SWEDE STOPS är en ekonomisk förening vars syfte är att bidra till utvecklingen av landsbygdsturism genom att locka både svenska och utländska husbilsturister att besöka och övernatta hos lokala näringsidkare (värdar).

Nätverket omfattar för närvarande mer än 70 värdar från Blekinge i söder till Västerbotten i norr samt Gotland. Målet är att nätverket så småningom ska täcka hela Sverige.

Näringsidkarnas verksamheter representerar en bred skala av aktiviteter:

MATHANTVERKARE

Gårdsmejerier (ost och andra mejeriprodukter), bagerier (med bröd av mjöl av säd som odlats och malts i egen kvarn), kött och charkuterier från egna djur, marmelader och sylter, rökt och förädlad fisk, destillerade drycker (whiskey, vodka, gin, snapsar, punsch och likörer), gårdsviner, grönsaker, honung från egen bigård, chokladpraliner.

Produkterna säljs, utöver hos återförsäljare och genom näthandel, även på plats i egna gårdsbutiker, ofta kombinerade med ett kafé.

ÖVRIGT

Konsthantverkare, keramiker, lammskinn från egna lamm, slott, djurparker och hästgård.

Nätverket SWEDE STOPS är Sveriges motsvarighet till franska France-Passion och ett av sju inom EU.

Genom köp av SWEDE STOPS’ guide blir husbilsturisten inbjuden att parkera gratis i ett dygn hos värdarna och på så sätt lära känna lokala näringsidkare och njuta av och handla lokal mat och dryck och andra produkter.

För näringsidkarna är deltagandet är kostnadsfritt